Eila Leiman: Tervetuloa mukaan Punaisen Ristin toimintaan!

This is an article about the local brach of the Finnish Red Cross active in Höytämö. The article was carried out as an interview.

Tänä viikonloppuna kerron kahdesta hyvin arvokkaasta järjestöstä, jotka molemmat toimivat myös Höytämön asuinalueella. Aloitan juttuparin Suomen Punaisella Ristillä. Toisen järjestön nimen pidän salassa aina sunnuntaiaamuun asti.

Tapasin Toimelatalolla (os. Asuntotie 10) haastattelun merkeissä Punaisen Ristin Sääksjärven osaston puheenjohtajan Eila Leimanin. SPR käyttää Toimelatalon viihtyisää tupaa Ikinuorten kerhon pyörittämiseen. Tässä lyhennelmä haastattelusta:

Eila Leiman Toimelatalolla Ikinuorten kerhon tiloissa.

Eila Leiman Toimelatalolla Ikinuorten kerhon tiloissa.

1. Eila Leiman, mikä sinun historiasi on Punaisessa Ristissä?

Eila Leiman: Innostuin ensimmäisen kerran SPR:stä jo vuonna 1976 verenluovutuksessa Jämsän seudulla. Siitä se alkoi liityttyäni ensin jäseneksi ja sitten se onkin seurannut mukana koko elämän. Sääksjärvelle muutin 80-luvun lopulla. Ensin olin hallituksen jäsenenä ja vuosituhannen vaihteesta olen ollut puheenjohtajana.

2. Miksi Punainen Risti on olemassa?

EL: Minä näen asian niin, että Punainen Risti on sitoutumaton järjestö, joka auttaa hädässä olevia ihmisiä. Se on meidän perustehtävä. Ihan maailmanlaajuisesti, mutta myös paikallisesti.

3. Punaisen Ristin alla on paljon toimintaa: Mitä Sääksjärven osasto tarkalleen ottaen tekee?

EL: Meillä on kaikille avoin ikinuorten kerho. Se on suunnattu alueen ikääntyville ja vapaalla oleville ihmisille joka toinen viikko. Tapaamisista ilmoitetaan esimerkiksi Lempäälän-Vesilahden Sanomissa. Ikinuoret on tarkoitettu niille, jotka ovat kiinnostuneita tapaamaan toisia ihmisiä ja ehkä kaipaavat keskustelukavereita eri aihealueista. Kansalaisopiston puolesta tulee aina johdanto-ohjelma, joka alustaa keskustelua päivän teemaan. Teemat tulevat historiasta, kulttuurista, päivän polttavista aiheista – ihan mistä vaan. Johdannon jälkeen on keskustelua, seurustelua, kahvittelua ja joskus esimerkiksi arpajaiset.

Erikoisjuttuja ovat sitten jokavuotinen kevätretki ja tietenkin Jouluruokailu.

4. Kerropa kolme kivaa asiaa, jotka ovat viimeaikoina tuoneet hyvän fiiliksen paikallisosastoonne.

EL:
a)
Meidän hallitus on aktiivinen ja todella sitoutunut. Heidän kanssaan on oikein ilo tehdä tätä.
b) Kun olemme jossain esillä, niin ihmiset ovat niin positiivisia meitä kohtaan. Monet sanovat, että: ”kiva kun olette täällä paikalla”. Muutenkin meidät otetaan lähes poikkeuksetta lämpimästi vastaan.
c) Punainen Risti järjesti tänä talvena Sydäntalviharjoituksen, johon tietenkin meidänkin osasto osallistui tekemällä Toimelatalolla Ystävänpäivätapahtuman. Osallistuneilta senioreilta tuli mielettömän hyvää palautetta, koska tapahtuma oli niin kiva. Järjestimme pienimuotoista ohjelmaa sekä söimme hyvää ruokaa.

(Huomasin Aamulehdessä jutun aiheesta.)

5. Kerro sitten kolme tulevaisuuden haastetta, joita viimeaikoina hallituksessa on käsitelty.

EL:
a)
Jäseniä menetämme hitaasti vaikka päinvastoin toivoisimme heitä lisää.
b) Ystävätoiminnan aloittamiseen meillä ei ole ollut toistaiseksi resursseja, eli henkilöä tai muutamaa henkilöä, jotka lähtisivät sitä vetämään. Tarvetta alueella varmasti olisi.
c) Nuorisotoiminnan aloittaminen on myös meidän intresseissä varsinkin kun Sääksjärven koulu on kasvanut. Siihenkin tarvitsisimme asiasta kiinnostuneen nuorenmielisen henkilön.

6. Ollaanko hallituksessa oikeasti halukkaita ottamaan uusia henkilöitä mukaan?

EL: No kyllä varmasti!

7. Mitä pitää tehdä, että pääsee mukaan Sääksjärven osaston toimintaan jos innostuu nykyisistä jutuista tai kiinnostuu vaikka ystävä- tai nuorisotoiminnasta?

EL: No sitten vaan soittaa minulle ja keskustellaan kiinnostuksesta. Tervetuloa kaikki uudet. Meidän osastollahan on omat nettisivutkin, että sieltä löytyy jatkossakin osastomme yhteystiedot.

8. Ja lopuksi, kuinka hyvin tunnet Höytämön?

EL: Aika hyvin. Käyn siellä ulkoilemassa joskus ja monihan meidän jäsenistä asuu Höytämössä.

Tietoja:
SPR, Sääksjärven paikallisosato
SPR, Hämeen piiri
Suomen Punainen Risti

 

 

This entry was posted in Palvelut ja toiminta and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *