Tässä he ovat – Suuren hiihtohaasteen voittajat!

A sports challenge was annouced to all Höytämö residents in the beginning of this project. The mission was to get people to ski 200 times to the next village and back. A small notebook was hung at the other end of the ski track for people to mark their visits. Out of those names in the notebook three people were raffled and the winners received ”I love Höytämö” mugs. The challenge itself is the fifth story on this site.

Talvilomaviikolla hoytamo.com järjesti SUUREN HIIHTOHAASTEEN, jonka tavoitteena oli saavuttaa 200 hiihtokertaa Rantalan saunalle (tässä juttu aiheesta). Koska tavoiteeseen päästiin, hoytamo.com arpoi kaikkien hiihtäjien kesken kolme I love Höytämö-mukia. Nämä megahiihtäjät ovat: Marja Virtanen, Hilla Niemelä ja Jouko Kulmala. Annoin heille Megahiihtäjä-tittelin, koska se mielestäni kuvaa heidän intoansa hiihtoa kohtaan, kuten alla oleva haastattelu paljastaa.

Haluan vielä muistuttaa, että uusi haaste on päällä 21.4. asti, jonka puitteissa toivon saavani teidän tarinoita, ajatuksia, muistelmia, valokuvia, piirroksia tai muita tuotoksia liittyen Hirvi-Simunaan (tässä juttu aiheesta).

Hymyilevät voittajat vasemmalta: Marja Virtanen, HIlla Niemelä ja Jouko Kujala

Hymyilevät voittajat vasemmalta: Marja Virtanen, Hilla Niemelä ja Jouko Kujala

Kutsuin tämän kolmikon meille kylään pikaiselle kakkukahville, joka ajallisesti venähtikin aikalailla, koska yhteisiä keskustelunaiheita pulppusi ja pulppusi kuin tyhjästä. Kiitos minun puolestani kolmikolle vierailusta ja toivottavasti tapaamme vähintäänkin Rantalan saunalle vievällä ladulla!

Kuinka paljon hiihdät vuodessa?

Marja: Joka päivä käyn hiihtämässä. Siis jos sataa, niin en sitten käy, mutta muuten käyn kyllä ladulla joka päivä. Viimeksi tänään!

Jouko: No juuri oli 17. kerta Pirkanhiihdossa ja mittaan aika tarkaan hiihtoani. Vuodessa tulee hiihdettyä noin 2000 km. En tiedä onko se paljon?

Hilla: Käyn ainakin viikonloppusin hiihtämässä. Aika usein käyn Rantalan saunalla. LeKi:n hiihtokoulussa ja muutenkin tulee varmaan yhteensä hiihdettyä 3-5 tuntia viikossa.

Missäpäin hiihdät?

M: Muuten lähinnä Rantalan saunan lenkkiä, mutta Hakkarissa käyn sitten loppukeväästä, kun siellä hoidetaan latuja loppuun saakka.

J: Kylmäkorvessa tulee hiihdettyä paljon, eli siis Kuljun takana. Rantalan saunalla on muuten ikävää keväisin tuo teiden ylitys

H: Suurimmaksi osaksi Hakkarin maisemissa, kun LeKiläiset hiihtää siellä.

Mikä hiihdossa on hauskinta?

M: Se on niin helppo etenemiskeino. Tuntuu, että sukset vaan menee. Ja onhan se sillain hyvä kun se on kunnon kannalta niin hyödyllistä.

J: Kai siinä aina vähän kehittyy. Se on kiva tunne, kun huomaa, että menee vähän paremmin, kun edellisellä kerralla.

H: Se on vaan kivaa. Tykkään enemmän mennä tasasella, kun mäkiä. (Hillan äiti kertoo, että Hilla voitti Lempäälän koulujenvälisissä viime vuonna 4-luokkalaisten sarjan ja tänä vuonna 5-luokkalaisten sarjan)

Kauanko olet asunut Höytämössä ja mikä täällä on parasta?

M: Olen asunut reilut kolme vuotta. Tämä on mahtava paikka. Tykkään eritoten Kyynäröjärvellä käydä uimassa ja muutenkin ulkoilumahdollisuudet ovat todella hyvät.

J: Meidän talo on rakennettu vuonna 1987, jota ennen asuimme Sääksjärvellä ja tykkään kovasti Höytämöstä.

H: Meidän taloa alettiin rakentaa 1998 ja ollaan tykätty asua tosi paljon, kun tämä on vähän kun maalla asuisi, mutta kuitenkin kaupunkiin on niin lyhyt matka. Meillähän lähtee latu ihan takapihalta.

This entry was posted in Ihmiset and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *