Omakotitaloja, mutta myös teollisuutta

Some of the businesses are introduced in this story. Some of which are probebly not very obvious to the people living in Höytämö.

jarvenpaa

Sähkö Järvenpää

jokiharju

Peltisepänliike Jokiharju

firmat

Axiomatic, Xortec ja Kruunutekniikka

Ajettaessa Höytämöntietä kohti Höytämön ”keskustaa”, ensimmäisenä vastassa on useampikin teollisuushalli. Höytämö ei ole siis ainoastaan asuinalue, vaan myös useamman yrityksen koti. Sähkö Järvenpää Oy:n ja Peltisepänliike Jokiharju Oy:n toiminta-alue selviää jo yrityksien nimestä, mutta mitä tehdään muissa tehdastiloissa? Minua kiinnosti lisäksi mitä yrittäjät ajattelevat Höytämöstä paikkana tehdä työtä? Mitkä ovat sijainnin hyödyt ja haitat?

Höytämöntie 6:ssa toimii kolme B2B* yritystä; Axiomatic Technologies Oy, Xortec Oy ja Kruunutekniikka Oy. Näistä Axiomatic auttaa asiakkaitaan automaatioon liittyvissä ongelmissa konsultoinnilla, järjestelmäsuunnittelulla, projektikoordinoinnilla ja tuotekehityksellä. Sen erityisalaa ovat muun muassa kaivurit, kaivoskoneet ja kuorma-autot.

Kruunutekniikka puolestaan toimittaa asiakkailleen ruiskuvalutekniikkaan perustuvia muovi- ja luonnonkomposiittituotteita. Asiakkaina Kruunutekniikalla on sekä koti että ulkomaisia elektroniikka- ja konepajateollisuusyrityksiä.

Xortecin Joni-Pekka Kääriäinen kertoo, että heillä suunnitellaan ja toteutetaan informaatiojärjestelmiä. Vahvuutena on erityisesti vaikeiden liitostekniikoiden tekeminen. Yritys työllistää 28 henkeä. Kääriäisen mukaan Höytämössä yrittämisen paras puoli on näppärä sijainti. Moottoritien läheisyys sekä pohjoisen että etelän suuntaan tekee liikkumisesta helppoa. Tampereella on monia yrityksen sidosryhmiä ja siten kaupungin läheisyys on etu. Heikkouksiakin sijainnilla on: Saman alan yrityksiä olisi kiva saada naapuriin helpottamaan yhteistyötä. Pienempänä miinuksena Kääriäinen mainitsee kunnon lounasravintolan puutteen kävelymatkan sisällä. Kaiken kaikkiaan kuitenkin alueen rauhallisuus on mukava asia. Kääriäinen toteaa: ”Höytämön asukkaat eivät ole mitenkään häirinneet meitä ja toivottavasti meistäkään ei ole ollut mitään häiriötä asukkaille.”

* B2B = business-to business, eli näiden yritysten asiakkaina toimivat lähinnä toiset yritykset.

On mailoja mistä valita.

On mailoja mistä valita.

Kivekkääntieltä löytyy myös kompaktin kokoinen teollisuushalli, jossa toimii Ring-jet Oy, Suomen johtava ringettemailojen valmistuslinja. Jonna Sataman mukaan tämä halli on juuri sopivan kokoinen heidän tarpeisiinsa. Sijaintinsa kannalta myös Ring-jet pitää moottoritien läheisyyttä erittäin hyvänä, sillä autoreissuja postiin ja esimerkiksi rautakauppaan tulee

Ring-Jet

Ring-Jet

tämän tästä. Ring-jet on perheyritys ja se on toiminut Höytämön tiloissa noin puolitoista vuotta. Jonna Sataman mukaan asuinalue tuo jonkinlaista turvallisuuden tunnetta iltamyöhällä verrattaessa sitä tavalliseen hiljaiseen tehdasalueeseen: ”Mieluummin sitä työskentelee täällä yöllä kun jossain pimeällä teollisuusalueella.” Tulevaisuuden suhteen Ring-jetin väki on tyytyväisiä, jos he pystyvät säilyttämään Suomessa nykyisen asemansa johtavana ringettemailojen valmistajana: ”Jos näin menee kun nyt, niin hyvä on. Meidän mailoillahan pelaa oikeastaan koko maajoukkue”, Satama kertoo.

SSP Product

SSP Product

Viimeisenä muutama sana SSP Product Oy:stä, joka toimii Höytämön ”keskustassa” vanhan Koskisen kaupan tiloissa. Satu Vehmasaho sanoo, että useat lähiasukkaat ovat vuosien saatossa tulleet tutuiksi, sillä yritys on toiminut samoissa tiloissa jo vuodesta 1989. Yrityksen erityisosaamista ovat käsityönä tehdyt nahkaiset lompakot ja avainkotelot sekä muun muassa polyester -kassit ja -reput. SSP Product Oy:n asiakkaita ovat lähinnä muut yritykset. Vehmasahon mukaan Höytämö on mukava ja rauhallinen paikka työnteolle. Hän kuitenkin toivoo, että Höytämöntiellä maltettaisiin pitää työkiireistä huolimatta ajonopeudet alhaisina. Tiellä kulkee paljon lapsia ja haavereilta pystyy välttymään noudattamalla nopeusrajoituksia.

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Omakotitaloja, mutta myös teollisuutta

  1. Mikko Nurminen says:

    Täällä lisää kylässämme toimivia yrityksiä!
    http://www.lempaalankehitys.fi/yrittaminen/yritysrekisteri/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *