Höytämössä naiset ulkoiluttavat koiria

The topic of this article states that ”Women take dogs out in Höytämö”. This is a result of a study that was executed in Höytämö as an observation of three hours in -25 celcius freezeing weather during one morning.

Toteutin pienen tutkimuksen lauantaiaamuna istumalla kolme tuntia Höytämöntien ja Simunantien risteyksessä. Toimintani saattoi näyttää kylähullun sekoilulta kun keittelin retkikeittimellä kahvia ja lueskelin tuoretta Aamulehteä. Useampikin autoilija sai makoisat naurut nähdessään minut kököttämässä bussipysäkillä untuvatakissa ja karvalakissa. Tutkimuksessani halusin selvittää kuinka paljon koiranulkoiluttajia viikonloppuaamuna kulkee mainitsemassani risteyksessä kello 8 ja 11 välillä, mitä sukupuolta he edustavat ja minkä kokoisia koiria Höytämössä asustaa?

Tässä tulokset graafisena esityksenä:

Print koiratilasto2

Lyhyesti yhteenveto:

– Ohitseni kulki keskiarvolla yksi koirakko kymmenessä minuutissa.
– Höytämössä koiria ulkoiluttavat naiset.
– Naiset lähtevät reippailemaan lauantaisin(kin) melko aikaisin.
– Erikokoisia koiria on Höytsyssä tasaisessa määrin.

Kuvamanipulaatio

Kuvamanipulaatio

Mikäli höytämöläinen koiranomistaja tai -ystävä toivoo enemmän koirakontakteja lemmikilleen tai itselleen, on siihenkin kylällä olemassa oma ”foorumi”. Vapaamuotoiset ja rennot koiratreffit ovat joka torstai klo 19 Artturintien päässä sijaitsevalla kentällä. Siellä haukut pääsevät telmimään keskenään. Ainoa kriteeri osallistumiselle on, että koira ei ole vaaraksi muille. Olin itse paikalla kuluvalla viikolla ensimmäistä kertaa ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt kuinka mukavia kaikki osallistujat olivat. Kannattaa ainakin kokeilla: koirien nautinto on taattu!

treffit_1

Viime viikon torstaina treffeille osallistuivat:
1. ”Beni” Cavalier
2. ”Veeti” Cavalier
3. ”Kapu” Shetlanninpaimenkoira
4. ”Perro” Pitkäkarvainen mäyräkoira
5. ”Dax” Pitkäkarvainen mäyräkoira
6. ”Dalia” Lagotto
7. ”Niilo” Kääpiösnautseri
8. ”Titta” Kääpiösnautseri
9. ”Viehku” Suomenlapinkoira
10. ”Patu” Yorkshirenterrieri
11. ”Moona” Novascotiannoutaja

Tunnelmia koiratreffeiltä

Tunnelmia koiratreffeiltä

This entry was posted in Harrastukset ja ulkoilu and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Höytämössä naiset ulkoiluttavat koiria

  1. Kirsi says:

    Meillä ei ole koiraa, mutta ottaisin heti jos joku olisi aamuisin lenkillä tarjoamassa kahvia! Hauska idea jutun toteuttamiseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *